Recorregut perceptiu per les rieres que travessen la Diagonal entre Pedralbes i Glòries.

Dissabte 17 d’octubre de 2020. Amb inscripció prèvia

Per a reconèixer les rieres i torrents que travessen la plana de Barcelona en la seva part central, proposem una exploració seguint l’avinguda Diagonal, entre la caserna de Pedralbes i la plaça de les Glòries.

En l’encreuament entre les vies d’aigua i el traçat estricte de la Diagonal a banda i banda de la plana, es poden constatar uns punts de força d’una gran rellevància, la confluència de centralitats urbanes, la memòria de fets remarcables en la història social i l’ubicació d’institucions destacades en la construcció de la ciutat. Aquesta avinguda dins de la trama Cerdà ha actuat com un eix simbòlic, però també des de l’escenificació urbana i narrativa d’una hegemonia encara activa. És per sobre d’altres consideracions l’escenari de la representació social i la marca simbòlica del poder burgés que ha definit Barcelona des de mitjans del segle XIX a l’actualitat.

Poder llegir aquest territori des de la manifestació de les vies d’aigua actua com un rescat que ens connecta amb la força natural dels torrents i rieres, tot relativitzant les estructures socials de poder i fent emergir el potencial actiu de l’aigua oculta. Percebre i reconèixer aquesta potencia suposa construir una nova relació amb la ciutat seguint el corrent de les aigues.

El recorregut es realitzarà en bicicleta.
Consulteu-ne les condicions La Capella. BCN Producció
Inscripció: escriure a lacapella@bcn.cat

Dissabte 17 d’octubre, a partir de les 16 h.

Lloc de trobada: a determinar

Activitat dins de Ciutat Oberta. Biennal del Pensament. +Biennal